“Vasprsnuće” novi EP beogradskog sastava Seljačka Buna!

    
Share Button

Beogradski sastav Seljačka Buna, 24-og februara na svoju”bandcamp” stranu je postavio muziku i materijal  novog EP-a, naziva “Vasprsnuće”.

 

 

 

Inače reč je o grupi koja je u jednom periodu u samom Beogradu uživala kod novijih generacija i mlađe publike respektabilan status, ali svoje potencijale tokom godina egzistiranja, iako su imali prekide u karijeri – nisu iskoristili. Seljačka Buna inače postoje od 2005-e godine, a debi album “Buna je počela” objavili su 2011-e.
“Vasprsniće” je EP sa 4 songa : “Buna se nastavlja” (Bunion), “Svemirski pirati”, “Desperado” i “Gotik Cica Maca dva”, snimljen, miksovan i masterizovan u  beogradskom studiju “Citadela” u periodu decembar 2019.- januar 2020. Producent je bio Luka Matković.

 

 

 

 

Seljačka Buna kombinuju idiome rocka i metala, sa vokaliziranjem koje naginje ovdašnjem polu narodnjačkom – polu rockerskom pastichu, pokašavujući da iznedre neki svoj prepoznatljiv stil, koji kao takav nije uporediv sa sličnim pojavama koje su se odigravale na Ex – Yu sceni tokom prošlih dekada.

 

facebook.com/seljacka.buna

 

seljackabuna.bandcamp.com/album/vasprsnu-e-ep