SUFFERING’S THE PRICE – “Misanthropic Manifest”

    
Share Button

(Self-released) 2019.
Digital
Hardcore/crossover – SERBIA

Niški sastav Suffering’s The Price ovih dana je objavio u digitalnoj formi svoje drugo po redu ostvarenje naziva “Misanthropic Manifest”. Inače, svoj debitantski album realizovali su 2014-e, zvao se “Skull Tower”, a ovaj aktuelni na neki način nastavlja priču koju je bend započeo sa prvim izdanjem.

Na albumu se našlo 10 songova, tu su i 2 gostovanja – prisutni su pevač beogradskog sastava Violent Chapter Miloš Marjanović i vokalista grčkog benda Overpain -Nikk. Niški akt izvodi kako sami kažu beatdown hardcore, a njihov sound zapravo predstavlja jedan miks brutalnog hardcora, extreme metal varijanti, grindcore-a, čineći jedan sveobuhvarni crossover. “Tenzija” u svim songovima, koje bend inače izvodi na engleskom jeziku je konstantno prisutna,  kao i pulsirajući ritam, te snažno vokaliziranje koje iz minuta u minut uvodi potencijalnog slušaoca u kreativni film benda. Sam materijal je na neki njihov način konceptualno povezan i sjedinjen u celinu, koju kao takvu i treba posmatrati.
Materijal je snimljen u niškom studiju “Kuhinja”, a za produkciju je bio zadužen Sava Tomić, koji je svoj posao obavio na profesionalan način, psihološki “pogodivši žicu”, koju je bend u autorskom smislu postavio i razradio.

Suffering’s The Price su maniristički ubedljivi, njihovi muzički i izražajni stavovi nijednog momenta ne dolaze u pitanje, no malo više autorske originalnosti ne bi škodilo. Svi ostali atributi i epiteti idu njima u prilog, a verujem da podrška od pristalica ovakve žanrovske postavke u Srbiji i regionu neće izostati.

facebook.com/STPBDHC