SAŠA NOVAK – “Ja sam tu”

    
Share Button

SASA NOVAK...Ja sam tu..CDCover(Croatia Records) 2018.
CD/digital
Rock/melodic rock/ pop rock/ punk rock – CROATIA

Nekadašnji gitarista Psihomodo Popa Saša Novak, poslednjih sezona postupno gradi solo karijeru, a u dva navrata gostovao je i u Srbiji. U svom studiju je predano tokom poslednjih par godina snimao songove, javljao se realizacijom singlova i povremenih video klipova, a kako stvari stoje sazrelo je vreme i za realizaciju full-length izdanja, kojeg objavljuje ” Croatia Records”.

U realizaciji snimaka imao je svesrdnu pomoć od strane etabliranih Pike Stančića i Marina Pelajića, koji sa njim kada se ukaže potreba dele i stage, kao i od ćerke Filie Novak, čiji vokal je prisutan na pet numera sa izdanja.

“Ja sam tu” je inače album sa 12 plus 3 bonus songa, a potencijalni slušaoci sigurno će primerenu pažnju usmeriti ka pesmama : “Morgen”, velikog hita kojeg je na repertoaru imao Ivo Robić, “Osmijeh” Drage Mlinarca snimljen “uživo”, “Ramona” – klasiku Ramonesa, kojeg su na repertoaru imali Psihomodo Pop i koji je predstavljao i još uvek predstavlja neizostavni koncertni adut zagrebačkog benda.
Auditorijum koji prati rad Saše Novaka, od ranije je bio upoznat sa songovima” Europa” i naslovnoj pesmi “Ja sam tu”. Sale je preuzeo u većini pesama ulogu pevača, gitariste, basiste, a nasnimavao je i druge instrumente.

“Ja sam tu u svojoj finalizaciji i sveopštoj slici sadrži materijal koji je pre svega melodično postavljen i intoniran, a elementi  rocka i popa sa uplivima neizostavne ( mladalačke ) punk energije, takođe su prisutni i evidentni.

Saša Novak je tokom pomenutih prethodnih par sezona vrlo postupno i predano vodio svoju medijsku internet priču, koja zaslužuje za profesionalizam i generalni angažman svaku pohvalu i respekt. Videćemo kojim putem će se priča o njegovoj karijeri nakon objavljivanja albuma odvijati prevashodno u Hrvatskoj, ali nema sumnje da Sale  tok same promocije neće tek tako prepustiti slučaju.

crorec.net