CARNAVAL – “Miss Universe”

    
Share Button

CARNAVAL..Miss Universe..CD(Kapa Records) 2016.
CD/LP/Digital
Stoner/psych./grunge/alter rock – SLOVENIA

Iz Ljubljane dolazi sastav Carnaval, ne tako originalnog imena, ali zato sa vrlo ubedljivim muzičkim backgroundom. Postoje od februara 2004-e, i do sada su zajedno sa još uvek aktuelnim ostvarenjem objavili ukupno 4 izdanja.

Carnaval deluju u formaciji kvarteta, songove izvode na engleskom jeziku, a njihova muzika predstavlja vrlo moderan miks stoner rock, psychedelic elemenata, grunge-a, alter rocka, 70’s hard rocka..Za razliku od brojnih stoner sastava inficiranih 90’s “desert ” psihologijom, Carnaval ni jednog momenta ne dozvoljavaju da njihovi songovi budu monotoni, dosadni ili ponavljajući. Svirački često menjaju ritmove kao i samu motoriku numera koje izvode, a gitarsku baražnu paljbu vrlo autentično prati vokalna melodičnost.

“Miss Universe” sadrži ujednačen materijal, a svih 9 pesama su moderno producirane, pametno aranžirane i efektno izvedene. Kada jednom stavite u player  CD, ili  jednostavno “prelazite” njihovim materijalom  putem vaših PC-jeva, vrlo brzo će vas obuzeti nagon, da se aktivno posvetite slušalačkoj pasiji, kao i da po još koji put proverite kako zapravo Carnaval zvuče.
“Miss Universe” je vrlo ubedljivo izdanje benda koji zna šta hoće i kakve su mu mogućnosti. Ne oklevajte i potražite ih na netu, kao i mestima gde nastupaju, ako ste naravno negde u blizini.

CARNAVAL..Band Picture

facebook.com/carnaval.si

kaparecords.com