VIGILANCE – Vigilance

    
Share Button

(Dying Victims Productions) 2022.
EP CD/LP/digital
Heavy metal – SLOVENIA

Pre izvesnog vremena najavio sam izlazak EP izdanja slovenačkog akta Vigilance, zapravo ekipe koju čine dvoje ljudi : Gilian Adam – guitars, bass, vocals, synth, organ, FX,  i Tine Kaluža – drums, percussion, acoustic guitar, backing vocals.

 

 

U međuvremenu, njihov istoimeni EP se pored digitalnih varijanti, pojavio i u formatu CD-a, kao i LP-a. Ovaj iskusan tim iz Postojne songove izvodi na maternjem jeziku, a njihov način tretiranja heavy metala može se opisati kao moderna, ali u isto vreme i agresivna varijanta 80’s tendencija, koje su kombinovane sa progressive metal uplivima. Pri svemu tome, tim iz Postojne se potrudio da produkcijski što je moguće više osavremeni sound, koji je inače zvučno bogat, na momente čak i vrlo koloritan, ali da dodam još jednom sa vidnim agresivno vokalno-sviračkim pristupom. Da pesmama kao i kompletnom poslu pristupaju ozbiljno, ali i iskreno sa očiglednim profesionalizmom, dokaz su i tehnički  detalji koji kreću od covera/desighna omota do drugih elemenata.

 

 

Songovi su im uglavnom ujednačeni, od pet prisutnih numera, nema nijedne koja bi se na određeni način izdvojila, ali kompletno izdanje deluje kompaktno, i kao skladna celina.
Vigilante ne spadaju u aktove koji samo ponavljaju već viđenu priču kada je reć o žanrovskom konceptu, već se ozbiljno trude da njihov sound ima više elemenata koji pokazuju da su sastav koji poznaje postulate sadašnjeg vremena. Nadajmo se da će tako ostati i u dolazećem periodu.

 

facebook.com/VigilanceAdelsberg

 

dying-victims.de