Sinnerman Blues Festival, Beograd 2-3 Decembar 2022!..Nenad Došenović Besni i Booze Blues Band

    
Share Button

Popularni i etablirani beogradski klub “Sinnerman”, biće domaćin Blues festivala koji će se tokom 2 dana održati u pomenutom prostoru, i u kojem će binu deliti 6 sastava/izvođača. “Sinnerman” je u samom Beogradu i šire odavno prepoznat kao mesto gde nastupaju blues/blues rock/rock izvođači, kako domaći, a ne retko i internacionalni, i gde se po tradiciji jako dobro osećaju kako akteri na bini, tako i publika koja prisustvuje manifestacijama, udarnim večerima – petkom i subotom.

 

U saradnji sa “R’n’r Records”-om , festival će pomenutih datuma ugostiti vrlo reprezentativne artiste, neke od njih u neobičnim kombinacijama, a druge u “očekivanom” formacijskom i izvođačkom izdanju.

Evo kako izgleda line-up festivala :

02.12. 2022.
1. Nenad Došenović Besni &  Booze Blues Band
2. Duda i Lole  ( Duda Bezuha i Jovan Savić-Lole)
3. Nenad Zlatanović i Pera Joe

 

03.12.2022.

1.Nikola Čubrilo Band
2. Sakis Dovolis Trio ( Greece )
3. Texas Flood

 

Početak dvodnevnog blues festa u “Sinnermanu” trebao bi biti u standardno vreme  kada je ovaj klub u pitanju, u 21 sat,  ali su određena pomeranja što se satnice tiče ( blaga pomeranja) moguća, kako bi svi tehnički i organizacioni detalji funkcionisali na najbolji mogući način.

Festival otvara subotički gitarista ( inače rođen u Bačkoj Topoli ),  autor,  Nenad Došenović-Besni, sa kojim će na sceni biti Booze Blues Band.  Došenović je u svojoj Subotici godinama već prepoznat kao izuzetan gitarista,, takođe kao i izvođač koji je sarađivao sa brojnim gradskim muzičarima. Često je nastupao i nastupa sam kao varijanta “one man show-a” ili “one man banda”, ali takođe, naročito u poslednje vreme i sa  Booze Blues Band-om. Njegov autohton stil je upravo takav da sa jednakim žarom, entuzijazmom ,  svira vlastiti materijal kao i songove poznatih blues i rock  internacionalnih autoriteta. Besni i Booze Blues Band otvaraju manifestaciju, a u sledećim javljanjima sledi predstavljanje ostalih izvođača sa kojima ćemo se družiti u beogradskom “Sinnermanu”.

 

facebook.com/Sinnerman-jazz-club-541289175939223

 

facebook.com/RnRRecordsTMM