“Livesongs” ..koncertni album novosadskog kantautora Fipe i njegovih saradnika!

    
Share Button

Filip Vlatković-Fipa je  kantautor i multiinstrumentalista koji deluje već neko vreme. Njegov izraz predstavlja kombinaciju više idioma, i to od indie popa/indie rocka, preko melodic rock, te u manjoj meri primetnih americana uticaja. Pesme izvodi na enegleskom jeziku, a album “Livesongs”, snimljen je u “Muzeju savremenih umetnosti Vojvodine” , u Novom Sadu 20.04.2019.

 

 

 

Na albumu se našlo 8 songova, izabranih od kompletno snimljenog koncertnog materijala, čiji je autor pomenuti Fipa. Pored vokalnih deonica, na albumu je bio zadužen i za sviranje basa. Pored njega u postavi bili su : Ivan Jeneckov – električna i akustična gitara, Igor Sakač – električna gitara i prateći vokali, i Nenad Kojić – bubnjevi. Snimatelj je bio Nemanja Koljaja, a za mix i mastering bio je zadužen Filip Vlatković.

 

 

 

“Livesongs” sadrži pesme koje su odsvirali muzičari koji imaju itekakvog iskustva, a sam Fipa je pokazao da kao autor poseduje brojne potencijale. Sastav je bio veoma dobro usviran i uigran, i čini mi se da njihov status, bar iz vizure Beograda, kao i moje  lične, nije onakav kako sam autor i njegova ekipa saradnika zaslužuju.
“Livesongs”, kao i prethodno izdanje “Heartsongs For The Brave”, dostupni su putem “Bandcamp” strane.

 

facebook.com/Fipa021

fipa.bandcamp.com/album/livesongs