“Fuliranje Uživo”, aktuelni album Janko Novoselić Tria!

    
Share Button

Bubnjar iz Zagreba Janko Novoselić je osoba koja se u kontinuitetu pojavljuje na hrvatskoj muzičkoj sceni. On je ujedno i aktivni učesnik nekoliko različitih projekata/bendova tokom poslednjih godina, a sa svojim Triom, nedavno je objavio album naziva “Fuliranje Uživo”.

 

 

Četiri instrumentalne teme snimljene su “live” 09.12.2021. na Fuliranju u Zagrebu, a pored pomenutog Novoselića, u postavi su još bili : basista Goran Delač i klavijaturista Hrvoje Galler.

 

 

 

Janko Novoselić Trio na neki svoj način kombinuju jazz sa elektronskim uplivima, više na način prepoznatljiv iz 60-tih i 70-tih godina prošlog veka, ali sa puno improvizacija, puno dodatih elemenata koje možemo nazvati njihovim viđenjem slobodne ( slobodnije ) forme, tako da sve u svemu akteri kreiraju jedan autentični zapis, koji je za pristalice ovakve žanrovske varijante dovoljno slušljiv i prihvatljiv.Pomenuta okrenutost ka nekim starijim  vremenima, dekadama, po mom mišljenju u ovom slučaju po sam sastav predstavlja dodatni pozitivan element,a ne manu….

 

instagram.com/janko_novoselic

 

https://jankonovoselic.bandcamp.com/album/fuliranje-u-ivo