BOJAN KRTINIĆ & BbACH ANSAMBL – “Live Session 2022”

   1
Share Button

(Self-released) 2022.
EP/digital
Various genres – SERBIA

O Bojanu Krtiniću i njegovom Bbach Ansamblu sam već imao prilike da pišem, tačnije o albumu “Vitraž”, preko kojeg se ovaj autor, klarinetista/gitarista/pevač i multi-instrumentalista predstavio širem auditorijumu.

 

 

Bojan i ekipa saradnika su priredili na pomenutom izdanju jedan pravi miks stilova, od popa/rocka do progressive i jazzy tendencija, i puno toga između, pokazavši da autorski imaju šta da kažu i ponude.
U nazovimo  to predahu pred izlazak novog full-lengtha, urađen je EP sa 3 songa, snimljenih uživo u studiju naziva “Live Session 2022”. Grupa se predstavila izvođenjem sledećih numera : “Odvedi me”, “Želim da verujem” i “Kod očiju smo slepi”.
Inače pomenuti songovi su se već našli na “Vitraž” izdanju, ali ovoga puta na nekim mestima manje, a na drugim više promenjeni aranžmani, pokazuju kako ova ekipa voli da eksperimentiše, muzički se poigrava i istražuje, pronalazeći i tragajući za proširenim muzičkim rešenjima. Sama vokalno/tekstualna struktura songova sa druge strane pokazuje visok stepen empatije i emocija, koja uz ozbiljne aranžmane kreira sliku onoga što Bojan Krtinić i Bbach Ansambl rade i istovremeno nude potencijalno slušalačko/gledalačkom auditorijumu na uvid. Uostalom, imate priliku i sami da se uverite kako zvuče pesme, a sastav izgleda i svira, izvodeći aktuelni materijal.

 

 

facebook.com/bojankrtinicbbach

bojan-krtinic.com/en/bbach-ansambl