Indust-bag – “Na istem mestu tu”

    
Share Button

(Nika) 2022.
CD/digital
Punk/punk rock – SLOVENIA

Uvek se radujem pojavljivanju i objavljivanju ovakvih albuma, naročito kada je reč o sastavima, o čijim prvim izdanjima i njihovim počecima karijere sam svojevremeno pisao. A takav je slučaj i sa slovenačkim sastavom Indust-bag, grupom koja je u svojoj prvoj fazi delovanja tada na republičkoj, kasnije kada smo se razdvojili na nacionalnoj sceni donela dosta toga novog i drugačijeg.

 

 

 

Indust-bag su bili pioniri neke svoje varijante punka, vrlo originalne koja je apsorbovala i electro i industrial tendencije, i njihov tadašnji, može se nazvati  punk/post new wave sound, bio je intersantan kako za publiku, tako i ondašnju Ex-Yu kritiku.
Nažalost Indust-bag nisu kao i mnogi drugi sastavi posedovali kontinuitet karijere, sigurno je bilo više razloga, što su se stvari unutar njihovih redova izdešavale kako su se izdešavale, no evo dočekali su ovih dana izlazak osmog po redu albuma.

 

 

 

 

“Na istem mestu tu” je vrlo snažno, oštro punk/punk rock izdanje, sa takođe donekle prisutnim uticajima garage punk/rock upliva, koji ipak nisu baš toliko istaknuti, ali jesu “vidljivi”. Indust-bag su uigrani, usvirani i svi oni pravi sledbenici kako punka, tako i onoga što je bend tokom karijere pružao i pruža, mogu biti sasvim zadovoljni onim što mogu čuti na ovom novom njihovom albumu. 9 numera su snimljene tokom 2021-e godine u studiu “Beatracks”. Energija i želja za novim dokazivanjem u ovom vremenu su i te kako primetni kod slovenačkog sastava, koji kako bi naši ljudi rekli “praše sve u 16”.
“Na istem mestu tu” je album koji pokazuje i potvrđuje da je kod ovog sastava i dalje  izražen voljni element, a tema o kojima se piše i govori, kao  i razloga za kritičke osvrte bar  ima na pretek. “Na istem mestu tu” je vrlo ubedljivo ostvarenje grupe, sa kojim će nadam se pridobiti i publiku mlađu po godinama, a ne samo one fanove koji su sa njihovom muzikom odrastali.

 

Foto: Goran Jarnevič

 

www.nika.si

 

facebook.com/INDUST-BAG-885838534788158/?ref=page_internal