LUCKY DAY BAND – “EX”

   1
Share Button

(Croatia Records/Spona) 2022.
CD/digital
Rock – CROATIA

Zagrebačka ekipa Lucky Day Band deluje od 2014-e godine, i krenuli su kao akt koji izvodi songove sa Ex-Yu i Balkan prostora, dakle kao cover band, koji kako kažu tokom godina egzistiranja je popunjavao prazninu nedostatka mogućnosti “uživo” plasiranja materijala koji su nastali u nekom starijem periodu.

 

 

 

Kako stvari stoje,  sastav su koji je na CD-u objavio cover materijal, a da se kompletno odnosi na songove koje su izvodili izvođači sa Ex-Yu prostora. Tako se na njihovom albumu našlo 9 numera, vrlo poznatih na regionalnom prostoru, koje su u originalnim verzijama interpretirali izvođači razlličitog stilskog/izražajnog pristupa. Pa, tako imamo pesme kao što su “Program tvog kompjutera” – Denis & Denisa, “Malo pojačaj radio”, Zdravka Čolića, “Par godina za nas”, EKV-a, “Gdje si u ovom glupom hotelu”, Riblje Čorbe, ili “Jedina moja” , Divljih Jagoda. Još  su zastupljene numere koje su izvodili : Neki To Vole Vruće, Massimo, Urban & 4 i Opća Opasnost.
Zagrebački sastav prisutne songove izvodi na jedan izraženiji rock način, ali taj i takav način ne odstupa puno od originalno postavljenih verzija. Tako da je u manjoj količini prisutan upliv drugačijih aranžmanskih rešenja od strane članova postave, ako naravno izuzmemo od malo pre pomenuti element, da su songovi odsvirani na izraženiji rock ( rockerski) način.

 

 

 

 

Kako kažu akteri priče materijal je snimljen upravo tako da se ne izgubi utisak/osećaj   izvođenja “uživo”, odnosno “live” /koncertne interpretacije.
Snimatelj je bio Leo Anđelković, koji je bio zaslužan za mix i mastering, dok je uloga producenta materijala pripala Davoru Keranoviću.
I da sumiram za sam kraj : zagrebački sastav je pokušao na svoj način da stilski kroz prizmu svog viđenja rock postavke “ujednači” stilski šarenolike numere, nažalost ne uspevši puno da svoje verzije oplemeni ili usmeri ka  autentičnijoj i originalnijoj prezentaciji.

 

crorec.net

 

spona.com.hr

 

m.facebook.com/LuckyDayBandZG