EhoTon – “Eho”

    
Share Button

(Multimedia Music) 2021.
CD/digital
Rock/pop – SERBIA

 

Šabački sastav EhoTon objavio je svoj album prvenac krajem odlazeće 2021-e godine,  za “Multimedia Music”. Grupu inače čine iskusniji gradski muzičari, a u postavi imaju pevačicu koja se zove Bojana Abazović.
Na izdanju se našlo 10 songova, koji bi po rečima članova postave,  trebali odslikavati njihove želje, stremljenja, razmišljanja.

 

 

Šabački sastav pesme izvodi na maternjem jeziku, sem jedne interpretirane na engleskom, a žanrovski se oslanjaju na postulate rocka i popa, ili popa i rocka, na određenim  numerama više preovlađuju ovi prvi elementi , na dobrom delu materijala oni drugi, tako da je ovakav pomenuti miks ono što u žanrovskom smislu ekipa nudi. Verovatno je iz njihovog press materijala preuzeto da su  više okrenuti alter rock tendencijama, ali po mom mišljenju, to i nije baš tako. Izražajno poseduju primerenu količinu melodičnosti, koja nije jednosmerna i aranžmanski su pesme različito postavljene/tretirane. Nema određene numere koja se posebno ističe, i sam materijal možemo smatrati u dobrom delu ujednačenim. Na momente su me podsetili na kragujevački sastav Agatu, a čini mi se da takvo poređenje nije bez osnova, jer prilično sličnih izražajnih elemenata, uz ženski vokal karakteriše pristup oba sastava.
EhoTon su objavili album u nezgodno vreme što se tiče promotivne kampanje, ali nadajmo se da će iskustvo aktera doprineti da  za sastav sazna što je moguće veći broj konzumenata.  Intersantno je da njihov rock/pop apsorbuje i određene retro elemente, ali sa druge strane ne može se reći da im je sam izražajni pristup retrogradan. Ipak, sama muzika sa albuma potencijalno će se više svideti starijoj nego mlađoj populaciji,  naravno onoj koju  intersuju pomenuti izvođački pogledi.

 

facebook.com/ehotonbend/?ref=page_internal

 

multimedia-music.com