JANKO ĆIRKOVIĆ – “Sinoć je ponovo došao Đavo na Dorćol”

    
Share Button

(Više manje zauvijek) 2022.
1 track single/digital
Indie pop/lounge/lo-fi – SERBIA

 

Janko Ćirković je muzičar iz Čačka, nastanjen u Beogradu, čija je umetnička storija krenula 2010-e godine. Karijeru je započeo u bendu Za Dž, da bi nastavio rad sa grupom Škank. Sa svakim od pomenutih sastava kako kazuje njegov press materijal ima i realizovana izdanja, sa prvim 3 EP-a, a sa drugim 3 albuma.

 

 

 

Aktuelan singl, naziva “Sinoć je ponovo došao Đavo na Dorćol”, je 27-og februara imao i svoju video premijeru, a sam klip se sastoji od stripovane storije koju je kreirao , odnosno ilustracije napravio Đorđe Grbović. A to je uradio vrlo intersantno, intrigrantno, profesionalno i dodao bih sa izraženim kvalitetom.
Muziku i tekst pesme uradio je Janko Ćirović, dok je produkcija delo Petra Rudića i autora. Pomenuti Rudić bio je zadužen za miks i mastering. U realizaciji/snimanju songa učestvovali su još : prateći vokal: Tamara Ristić KEZZ, flautu je svirao Jamal Al Kiswani, a synth Petar Rudić.

 

 

 

“Sinoć je ponovo došao Đavo na Dorćol” je slušljiva numera sa intersantnim tekstom, dobrim video klipom,, i muzikom koja se kreće kroz varijantu laid-back atmosfere, gde se prepliću  indie pop, /lo-fi i lounge elementi.
Čini se da  realizacija pesme predstavlja sasvim dobar i obećavajući start za Janka Ćirkovića, uostalom dostupna je kako na “Youtube”-u, tako za sada i na njegovoj “Bandcamp” strani, te se možete i sami uveriti kako ovaj autor razmišlja i radi.

 

 

jankocirkovic.bandcamp.com