UNDERFORCE – “Protiv vremena”

    
Share Button

(PGP RTS) 2021.
CD/digital
Rock/hard rock – SERBIA

Underforce su po godinama jedan od najmlađih, ako ne i najmlađi ovdašnji egzistirajući sastav koji deluje već neko vreme, a nedavno su objavili debitantski album naziva “Protiv vremena”. Dolaze iz Valjeva, izdavač materijala  je “PGP RTS”, a na izdanju se našlo 8 songova, pet otpevanih na maternjem, a tri na engleskom jeziku.

 

 

 

Underforce deluju u formaciji tria, i izvode varijantu rocka, kombinovanog sa hard rockom, gde ključni uticaji dolaze iz perioda 80-tih godina, nešto manje 70-tih prošlog veka. Ako bi posmatrali širu sliku,  Underforce su se maksimalno potrudili da u sviračkom smislu koliko je to moguće zadovolje vlastite apetite i pokažu da nisu samo teenage atrakcija u nastajanju. Svirački deo predstavlja bolji deo kompletne priče, dok posmatrajući samo vokaliziranje, primetne su određene manjkavosti i vidljivo je da na određenim mestima stvari “škripe”. Dakle, neujednačenost vokaliziranja sa sviračkim delom, kao i sama tekstualna matrica predstavljaju problem po grupu, koja zbog mladosti, do sada viđenog entuzijazma, kao i želje za dokazivanjem, već na sledećem izdanju slabosti sa debi albuma, mogu  i moraju  ispraviti. Tehnički, kao i produkcijski pretpostavljam da su dobili ono što su želeli, i pomenuti pristup blizak pastichu 80-tih i 70-tih, primetan je i kroz način produciranja materijala.
“Protiv vremena ” sadrži ujednačene songove, gde posebno ne bih izdvojio ni jednu numeru kao vodeću. U ovom slučaju takođe sam mišljenja da kombinacija srpskog i engleskog jezika ne postiže željeni efekat, odnosno, pošto su stil i poruka jasni, ili je trebalo sve otpevati na jedan ili na drugi način. Sve u svemu, Underforce su za kratko vreme uspeli da u delu javnosti steknu simpatije, sada sledi teži put dokazivanja i suočavanja sa stanjem na ovdašnjim muzičkim prostorima.

 

 

facebook.com/UnderForce-bend-248210059417164/?ref=page_internal