ELUNE – “An Ancient Journal”

    
Share Button

(Self-released) 2020.
Digital
Melodic/symphonic death metal – SERBIA

 

Elune su noviji sastav na srpskom metal nebu. Deluju u formaciji tria, a publika orijentisana ekstremnim i underground varijantama metala, koliko sam uspeo da primetim u ovoj fazi rada grupe, prilično je upoznata sa njihovim mogućnostima i dosadašnjim delovanjem.

 

 

 

 

“An Ancient Journal” je debitantski full-length sa 7 songova interpretiranih na engleskom jeziku. Oblasti koje tekstualno obrađuju su filozofske teme , unutarnja spoznaje , priroda, a sam muzički pristup se oslanja na varijante kako melodic tako i symphonic death metala, koji često bivaju provučeni kroz medieval pristup. Pomenuta melodičnost predstavlja njihovu jaču stranu, i može se reći da su se zaista prilično potrudili da aranžmanska rešenja, kao i bogatstvo zvuka, tako i samog idejnog pristupa budu na visokom nivou.

 

 

 

 

 

I u tehničkom smislu nema im se šta zameriti, mada moram da primetim da jedna doza tkzv. manirizma u stilsko-izražajnom poimanju “lebdi” oko ovde prisutnih songova i  ponuđenog materijala. Neko to možda ne bi okarakterisao kao potencijalnu manu, mada ovaj element u jednoj manjoj meri uskraćuje originalnost, koja da je prisutna u relevantnijoj formi, sastav bi bez sumnje za ovo izdanje mogao dobiti najviše moguće ocene. No, potencijal je tu, a još važnije je da ova ekipa zna šta želi, kao i na koji način da pristupi postavljenim i  zadatim ciljevima.

 

facebook.com/elunebandofficial