CAN – “Live In Stuttgart 1975”..kultni snimci pionira krautrocka, dostupni kao dvostruki CD i trostruko LP izdanje!

   1
Share Button

Pioniri nemačkog krautrocka, sastav Can, i možda najznačajniji akt pomenute žanrovske forme, po mnogim poznavaocima njihovog opusa, omogućili su jedno od svojih kultnih, svojevremeno samo bootleg izdanja – “Live In Stuttgart 1975”, u obrađenoj i restoriranoj formi,  “zvanično”  na uvid publici i javnosti. Ovo ostvarenje takođe je dostupno i u digitalnoj formi kroz  više online  platformi.

 

 

 

 

Dvostruki CD je već objavljen krajem maja meseca 2021-e, a  izlazak trostrukog vinyla se očekuje za kraj juna .
Na izdanju se našlo ukupno pet numera, jednostavnih naziva : 1. “Einz”, 2. “Zwei”, 3. “Drei”, 4. “Vier”, 5. “Funf”.
Materijale iz Štutgarta je snimila sledeća postava : Irmin Schmidt – klavijature, Jaki Leibezeit- bubnjevi, Michel Karoli – gitara i  Holger Czukay bas.

 

 

 

Svojevremeno Can su pokrenuli jednu svoju priču i muzičko putovanje, na koje su se naslanjali mnogi, najviše nemački sastavi. “Live In Stuttgart 1975”, relevantno je predstavljao sastav u svojoj ondašnjoj fazi, koji je na koncertima često, da ne kažem stalno eksperimentisao . Istina, ne uvek i potpuno uspešno, ali Can su bili jedni od onih, koji su mnoge barijere uspešno prebrodili, postavivši kroz pomenuti žanr nove tendencije i drugačija muzička rešenja.

 

 

facebook.com/officialCan