SUGAR MIKE – “Ultrahomicide”

    
Share Button

(Self-released) 2021.
Digital
Various genres – CROATIA

Iz Zagreba dolazi Sugar Mike, uslovno rečeno novija muzička pojava na Hrvatskom indie nebu.
Glavna ličnost koja stoji iza kompletne priče je Mirko Czukor, koji je napisao i producirao svih 6 numera koje su se našle na EP izdanju naziva “Ultrahomicide”.

 

 

 

Materijal je dostupan između ostalih distributivnih digitalnih kanala i na “Bandcamp” strani. Artwork covera je delo Fran Oršanića, a sam materijal je snimljen uz pomoć nekolicine prijatelja : dvojice gitarista – Pavao Jušića i Harisa Čićića, dok je  saksofon je svirao Marko Gudelj.
“Ultrahomicide” je instrumentalno izdanje, koje u muzičkom smislu sublimira više izražajnih varijanti, od electro varijacija, preko određenih alter rock elemenata, kroz koje se promaljaju snažne nazovimo to “rifovske” fraze. Sam sound je “proizveden” oštro, jako, uz česte promene tempa, ritma, a uticaji od 80-tih godina do savremenih tendencija variraju  od prvog do poslednjeg takta. Dodao bih da u određenim segmentima “Ultrahomicide” u izražajnom smislu zna da podseti na radove slovenačkih sastava kao što su Miladojka Youneed i Demolition Group.

 

 

 

“Ultrahomicide” je EP koji ima  preko potrebnu slušljivost, a takođe je jedno od onih izdanja,  čiji je izražajni koncept danas  u svetu  prilično redak.

 

 

 

 

 

facebook.com/sugarmikeofficial

 

sugarmike.bandcamp.com/album/ultrahomicide