DAGI – “Mamin sin”

    
Share Button

(Self-released) 2021.
Digital
Folk /rock/pop/songwriting – SLOVENIA

Iz slovenačke Radovljice dolazi kantautor, koji se odaziva imenom – Dagi (Anže Langus Petrović). Reč je o singer/songwriteru, koji je sa povećom ekipom saradnika snimio i uradio pesme koje su se našle na albumu naziva “Mamin sin”. Inače on je radio, stvarao, komponovao i snimao tokom godina, da bi se u nekakvoj finalizaciji pred ušima i očima potencijalno zaintersovane javnosti našao skup pesama pomenutog autora.

 

 

 

 

Dagi je ponudio putem svoje “Bandcamp” strane 13 songova, koje se kreću u dijapazonu od folk /acoustic, do rock varijante, sa uplivima popa, donekle i americane, ali sve to sa jakim prepoznatljivim slovenačkim kantautorskim pečatom, koji nam je poznat iz davnih 70-tih i 80-tih godina prošlog veka. Tekstualna forma ima izraženi značaj, određena iskrenost i “prisnost” u porukama koje sobom nose songovi je prisutna, pri čemu vredi naglasiti, da je autor sa svojim saradnicima uradio sve da sami aranžmani ponuđenih numera nijednog trenutka ne budu “banalizovani” ili “uobičajeni”, već je učinjen napor da sve to u tehničkom i realizatorskom smislu zazvuči baš onako kako je zamišljeno.

 

 

 

 

Dagi ima prijatnu boju glasa, koja slušaoca ne “iritira”, a može se sa punim pravom reći da su njegove pesme pod jakim  slovenačkim izraženim kantautorskim uticajem, u određenom smislu i sa retro prefiksom, što u krajnjoj instanci nije nikakva mana, već izbor autora. Kao što sam već napisao, album je dostupan u digitalnoj formi i slobodni ste da se upoznate sa Dagijevim radom.

 

dagi2.bandcamp.com/album/mamin-sin-2

 

facebook.com/anze.petrovic.langus