ART EFFECT – “Jedrilica”

    
Share Button

(Self-released) 2020.
1 song single digital
Alter rock/pop/melodic rock/pop – CROATIA

Iz Splita dolazi sastav naziva Art Effect, čija karijera je novijeg datuma jer su sa svojom pričom krenuli maja 2018-e. Prvobitna intencija je bila da se predstave kao brit pop tribute act, ali vrlo brzo je došlo do kreiranja vlastitih ideja i nečega što bi se moglo nazvati autorskim pristupom.

 

 

 

Postavu čine : Denis Mitar – gitare, Antonio Žeravica – bass, Mirna Leopolda Vukorepa – vokal, Tonči Bratanić – bubnjevi, Bobo Basak – gitara. Tokom 2o19-e nastupali su na lokalnim/gradskim manifestacijama kao što su : “Fjaka moto party”, “Kaštelanskre rock večeri”, “Rock in Solin”, gde su po prvi put predstavili autorski materijal zajedno sa ponuđenim coverima.
“Jedrilica” je njihov prvi zvanični singl, za kojeg je urađen i video klip. Autor muzike je Denis Mitar, a teksta Vincent Šepić.

 

 

 

 

 

 

Sama muzička forma predstavlja kombinaciju alter rock/pop idioma sa jasnim melodičnim iskorakom, gde do izražaja dolazi način vokalne interpretacije pevačice Mirne Leopolde Vukorepe. Sam način vokaliziranja je neobičan, u isto vreme autohton, a donekle može biti  uporediv sa načinom interpretacija  hrvatskih pevačica iz perioda novog talasa, kao i vremena post new wave-a. Ali ovakvo moje mišljenje, kao i poređenje, treba ipak uslovno prihvatiti. “Jedrilica” je song koji takođe nema klasičan ili očekivan aranžmanski oblik, i bend se potrudio da koliko je to moguće ponudi neko svoje originalno viđenje. Videćemo uostalom šta dolazeće vreme donosi po splitski sastav, a dotle evo prilike da čijete i vidite kako zvuči i izgleda njihova “Jedrilica”.

 

facebook.com/arteffectsplit