“Melancholy Forest”… drugi album Dalide Grmuše!

    
Share Button

Pijanistkinja i kompozitor  Dalida Grmuša, ovih dana je objavila svoje drugo po redu albumsko ostvarenje naziva “Melancholy Forest”. Izdavač je “Gang Records”, a realizovan je  dve  godine nakon objavljivanja debitantskog izdanja – “Between Two Worlds” (2018.).

 

 

 

Inače ova umetnica nastanjena u Beogradu, je takođe klasično obrazovana pijanistkinja, rođena 1989-e,  čiji je prvi autorski koncert  održan 2008-e godine.
Dobitnica je brojnih priznanja i nominacija, a njena kreativna svestranost, upravo se ogleda u muzici  koju izvodi preko svojih  solo izdanja. Nesvakidašnja kombinacija neo-classical elemenata, ambiental upliva, bogatstvo harmonskih i aranžmanskih rešenja, neki tipično njen način improvizacije, predstavljaju samo deo koloritnog izvođačkog opusa prezentiranog na pomenutim albumima.  Često nastupa koncertno, a dodao bih takođe da se danas u savremenom muzičkom svetu retko mogu “pronaći” i “uhvatiti” na jedan ovako specifično interpretiran način –  snažne emocije, utkane u krajnju autorsku poruku.

 

 

 

Producent aktuelnog albuma, kao i prethodnog bio je Senad Ibrahimi, za cover design bila je zadužena Marija Radulović, a fotografija je delo Tijane Stojković.

 

 

 

 

 

dalida.rs

 

dalidagrmusa.bandcamp.com/album/melancholy-forest