DAVORIN I BOGOVIĆI – “Greatest Hits Collection”

    
Share Button

(Croatia Records) 2020.
CD/digital
Power pop/melodic rock/new wave – CROATIA

Nekadašnji frontman Prljavog Kazališta uskoro najavljuje novi studijski album, a dok se nove pesme i zvanično ne objave, tu je od nedavno izašla kompilacija iz poznate “Croatia Records” serije – “Greatest Hits Collection”, koja podseća na prethodne  i najavljuje  sledeće poteze bitnika iz Dubrave i njegove ekipe.

Naime, Bogović je što se  solo karijere tiće, objavio dva albuma – “Sretno dijete” ( 1998.) za “Croatia Records” i “Mijene” (2014.) za “Dallas Records”. Na kompilaciji se nalazi još  5 pesama, snimljenih u međuvremenu, od kojih poslednja “Pamet”, realizovana 2019-e, najavljuje i pomenuto novo ostvarenje.

Bogović je nekoliko puta gostovao sa bendom u Srbiji, imao je i solističke tkzv. DJ. večeri, i ne može se reći da u ovim krajevima nije dobrodošao, čak šta više, sa njim otići na tulume i posleponoćna druženja je veliko zadovoljstvo i zabava, naravno ako ste u sličnom filmu, a njegovi “live” nastupi  po pravilu sadrže set materijala kojeg je izvodio sa Prljavcima, kao i deo ponude iz asortimana dva albuma koja je realizovao sa svojim bendom.

“Greatest Hits Collection” iako je možda s obzirom na “brojnost”solističkih dela pevača malo preuranjeno izdanje, dobro dođe da se  jedan deo publike podseti, a drugi informiše, na muziku koju sa svojim saradnicima priređuje danas pevač.

Na albumu se nalazi ukupno 18 kompozicija, fotografije su delo : Bachrach & Krištović i Miki Noplinga. Za likovno oblikovanje bio je zadužen Ivo. T. Montina. Skupljen na jednom mestu,  priređeni materijal još jednom pokazuje tendencije i raspoloženja Bogovića i ekipe, bez obzira kolika je bila razlika u realizaciji pesama što se samog vremenskog perioda tiče, a ona je mogla biti  kreativno ubedljivija , uz malo više volje, želje, vremena , mogućnosti, što ne znači da to svega toga neće doći u jednom lepšem svetlu,  već na pomenutom sledećem izdanju.

crorec.net