DRAŽEN PAVIN – “Dreams”

    
Share Button

(Croatia Records/ Multi Music Media) 2019.
CD/digital
Instrumental rock/fusion- CROATIA

Dražen Pavin je gitarista iz Velike Gorice, koji je dugo na sceni, ili bolje je reći oko scene, sarađivao je sa mnogim autorima i potpisivao dela drugih izvođača, a tokom marta meseca 2019-e, ukazala se prilika za realizacijom solo albuma, naziva “Dreams”.

Gospodin Pavin je gitarista, sofisticirane tehnike, ubedljivog načina prezenzacije, lirskog osećaja, čije muziciranje obiluje jednostavnošću, što je uostalom i najteže izvesti, a pri tom kroz kraću minutažu numera, reći puno toga. Pavin je sa ekipom saradnika snimio instrumentalno izdanje, koje se najviše može tretirati kao neka varijanta instrumental rocka, sa ublaženim dodacima fusiona i jazza, ali način na koji sam Pavin postavlja teme, vuče ka nekakvoj njegovoj soul opciji, izuzetno melodičnoj , čija vremenska odrednica može biti sadašnje vreme, ali isto tako i period 70-tih ili 80-tih godina prošlog veka. Njegovi saradnici: Mario Klarić, Željko Topalušić, Marko Belošević, Goran Kovačić, Zlatan Došlić, Krešimir Kaštelan, Željko Nikolin, Drago Laban..su se potrudili da teme sa izdanja dobiju “glavu i rep”, i budu interpretirane na željeni autorov način, aranžmanski i idejno precizno.

Deset Pavinovih autorskih  tema i jedan cover na adekvatan način promovišu ličnu kartu i pečat gitariste, koji je pokazao kako instrumentalna rock muzika zna biti vrlo melodična i još više slušljiva. Ona je idealna za tkzv. “tepih” varijante  ili podloge instrumentala kod radijskih govorancija, kao i za zasebno puštanje u etar. Ovakav priređeni opus, iako danas ne predstavlja što bi se reklo “modernu”  žanrovsku formu, promoviše samu muziku kao prihvatljiv i slušljiv poklon, kako za starije, tako i one mlađe generacije.

crorec.net

 

 

facebook.com/pavin.drazen