“Chicago Transit Authority”…50 godina posle!

    
Share Button

Jedan od najpoznatijih  i takođe najkomercijalnijih svetskih sastava sa duvačkom sekcijom u postavi, koji je svojevremeno obeležio dekade muzičke istorije je – Chicago. Prvobitno su se i zvali Chicago Transit Authority, u ono vreme kao dvostruki istoimeni debitantski LP grupe,  poznatiji u javnosti i kao  Chicago 1, pojavio se  na svetskom tržištu 28.aprila 1969-e godine.

Chicago su na svoj način kombinovali idiome jazz-rocka sa popom, imali su vrlo atraktivne “live” nastupe, što je ubrzo dovelo i do velikog uspeha, koji ih je pratio tokom svih dolazećih godina, iako su se žanrovski postepeno menjali, sve više okretavši se smirenijim pop vodama.
Pola veka nakon objavljivanja “Chicago Transit Authority” albuma , “Rhino records” za 30. august.2019. planira realizaciju i izlazak – “Chicago Transit Authority-50th Anniversary Remix” ostvarenja, koje će se pored digitalne varijante  pojaviti i u formatu CD-a, te kao dvostruki LP. Za remix i produkciju pored članova benda, bio je zadužen  i Tim Jessup, sa kojim je grupa već sarađivala na albumu – “Live At The Isle Of Wight Festival”.

rhino.com