“Original Album Collection” Animatora, novo izdanje “Croatia Recordsa”!

    
Share Button

Zagrebački sastav The Animatori,  imao je zapaženu ulogu u nekadašnjoj Jugoslaviji i Hrvatskoj, u periodu novog talasa i post new wave perioda.Predvođeni gitaristom i glavnim autorom Krešom Blaževićem, osobom koja je nažalost prerano okončala svoj životni put, svojim pesmama nudili su dobro raspoloženje i pozitivan vibe.

Tokom 90-tih godina njihova karijera je imala istina isprekidani tok, i kretala je u drugom  pravcu, ali prva tri albuma – “Anđeli nas zovu da im skinemo krila” (1983.), “Svi momci i djevojke” (1984.) i “Dok ležim cijeli dan u sjeni” (1987.), promovisali su bend na adekvatan način, kojem je veoma malo bilo potrebno da se “uguraju” u sam vrh ondašnje muzičke scene.

U ediciji “Original Album Collection” – “Croatia Recordsa”, pored pomenuta 3 izdanja, našlo se i četvrto – “Reanimatori ili vaše naše najdraže pjesme”, koje sadrži  najveće uspehe grupe.
Nema sumnje da se radi o značajnom izdanju, svojevrsnoj  retrospektivivi benda, čiji je pečat na ondašnjoj EX-Yu i Hrvatskoj sceni  nezaobilazan.

crorec.net