OSLOBODIOCI – “Ubrzavanje”

    
Share Button

OSLOBODIOCI..Ubrzanje..CDCover(Take It Or Leave It records) 2018.
CD / digital
Rock/garage rock – SERBIA

Obrenovački Oslobodioci su sastav sa dugim, ali isprekidanim stažom i bend koji je tokom 90-tih godina na tadašnjoj nacionalnoj sceni imao nekoliko  puta šansu da uradi nešto više i načini iskorak ka izglednijem uspehu, ali nažalost do takvog, nazovimo happienda nikada u ranijim vremenima nije došlo.

Ipak, frontman Pera Đokič i ekipa saradnika su tokom godina egzistiranja, kao i na svojim brojnim izdanjima znali da pokažu šta je pravi rock and roll, kako izgleda svirati sa srcem i emocijom, a u sve to su se mogli uveriti posetioci njihovih “live ” nastupa.

Nakon duže pauze, tačnije od 2015-e godine, pomenuti glavni čovek priče, pevač i autor Pera Đokić, kreće u novu, neizvesnu avanturu, koja je za sada rezultirala  realizacijom novog albumskog ostvarenja, naziva – “Ubrzavanje”.
Album na kojem se našlo 8 pesama, sniman je u studijima ” High Voltage” i “G-Force”, a pored benda na snimcima su učestvovali gitarista Sergej Sokolov i pijanista Matija Jocić.

Oslobodioci su i dalje na terenu eksplozivne kombinacije melodičnog, ali “prljavo” prevučenog rocka, kojeg kombinuju sa garage elementima. Energičan vokal Pere Đokiča logično dominira songovima, koji su slušljivi, a jedan određen broj poseduje i vrlo pamtljiv i uhu prijemčiv izvođačko/aranžmanski sklop.

OSLOBODIOCI..Band PictureČinjenica je takođe da možda kompletan materijal nije  realizovan u ubedljivom maniru, ali Oslobodioci su pokazali da uglavnom ne odstupaju od one prepoznatljive forme, koja ih je od početka delovanja, a to je period s kraja  80-tih  godina krasio, karakterisao i na određeni način definisao.
Nedavno sam imao priliku da obrenovački bend gledam “uživo” u Aranđelovcu, gde su bili jedni od sastava učesnika manifestacije “Aranđelovac Calling”. Nisu se promenili, a ona pozitivna energija iz 90-tih je i dalje prisutna . A to je sigurno dobro i vredno hvale.

facebook.com/oslobodioci