CRNA BARBIKA – “Bajkerska zona”

    
Share Button

CRNA BARBIKA..Bajkerska zona..Cover(Fidbox) 2018.
CD/LP
Rock/hard rock/classic rock – SERBIA

 

Nedavno se na domaćem tržištu pojavilo CD i LP izdanje benda/projekta koji se zove Crna Barbika, a čiji je predvodnik i lider dugogodišnji bubnjar Riblje Čorbe – Vicko Milatović.

Vicku ovo inače nije prvi solo projekat, on se tokom proteklih dekada oglašavao kako solo izdanjima, albumima sa dečijom muzikom, kao i radu sa  bendom naziva Vicko i Indijanci, čija je nekakva aktivnost datirala u periodu kraja 90-tih i početka 2000-tih.

Vicko je okupio grupu po godinama mlađih istomišljenika, a postavu čine : pevačica Nevena Filipović, bubnjar Milan Jejina Yegy, gitarista Dušan Vanja Andrijašević. Vicko je inače u Crnoj Barbici  zadužen za sviranje basa.

“Bajkerska zona” kako sam naziv nagoveštava i asocira sadrži materijal, kojeg bi po rečima aktera trebali prihvatiti bajkeri, motoristi, te brojni drugi freakovi za volanom. Sam materijal je rađen u maniru rock/hard rock forme, sa psihologijom 70’s pristupa, ali koliko je to bilo moguće sa tendencijom da aranžmani kao i produkcija budu u “saglasju” sa sadašnjim trenutkom.

Pesme su uglavnom bržeg srednjeg i generalno malo bržeg tempa, sa izraženom “riff” postavkom i tekstovima koji se tiču nekakve bajkerske psihologije.
Svedoci smo poslednjih godina da su bajkeri postali ozbiljna ne samo sociološka pojava, već i organizacija koja se jasno uključuje u  realizacije brojnih festivalskih događaja.

Drugo je pitanje da li će brojni članovi pomenute organizacije prihvatiti muziku Crne Barbike kao nazovimo je familijarnom, ali što se samog benda tiče – valjalo je i vredelo pokušati.

Vicko Milatović je inače autor kompletnog materijala, a u tehničkom smislu svi detalji oko izdanju sa urađeni vrlo profesionalno.

Videćemo uostalom da li će Crna Barbika kao bend saživeti na ovdašnjoj sceni, imajući u vidu i druge Vickove obaveze, od kojih je najvažnija rad sa matičnom Ribljom Čorbom. Dotle, poslušajte bend, koji sa optimizmom kreće u neizvesnu avanturu..