EX REVOLVERI – “Izvan okvira”

    
Share Button

EX REVOLVERI..Izvan Okvira..Cover(Odličan Hrčak) 2018.
CD/digital
Rock/ rock’n’roll/ rhythm and blues – SERBIA

Nakon skoro 3 godine od realizacije  svog solo albuma “Na putu verovatnoće” ( Multimedia Music, 2015), Vlada Jakšić  sa ekipom starih/novih saradnika još jednom pokreće film oko EX Revolvera, a prva neizostvna stavka je i realizacija albuma naziva “Izvan okvira”.

Sve ono što je tokom ranijih godina i diskontinuirane karijere krasilo EX Revolvere i pre toga Revolvere, karakteriše i  ovde prisutnu muzičko/izražajnu ponudu, koju svojim stavovima i idejama poručuje ovaj tim die hard rockera i freakova. 8 ujednačenih songova koji se kreću kroz formu bazičnog rocka i rock and rolla, gde bend deluje kao skladna celina i gde se svirači dopunjuju mentalno, a ne samo kroz elemente tkzv. izvođačkih “fraza”, jasno prikazuju na kojoj i kakvoj je talasnoj frekvenciji bend.
Vladimir Jaksic..perosnal pictureDa se razumemo, jedan ovakav sastav je itakako potreban ovdašnjoj sceni, a čini mi se da kao nikad ranije, frontman grupe pomenuti Vlada Jakšić, je uspeo da pronađe  zajedničku hemiju koja struji kroz sve članove grupe, a koja kao rezultat ima ovako postavljene pesme, inače  vrlo zahvalne i za live prezentaciju, kao i određenu  izvođačku nadgradnju.
Elemenat melodičnosti je itekako izražen, što dodatno pomaže u preslušavanju realizovanih pesama.
Ex Revolveri su autentična pojava,a prava slika o njima dobija se preko “live” nastupa, gde pomenuta autentičnost dolazi do pravog izražaja. Na albumu ima nekoliko gostiju, a za vrlo mudro postavljenu produkciju bili su zaduženi Ivan Petrović i Vlada jakšić.
Hteo bih da dodam da je “Izvan okvira” sjajan rock album, kojeg su gospodin Jakšić i ekipa svojim višegodišnjim radom, pomenutim freakovskim i rockerskim načinom života i razmišljanjima, te beskompromisnim stavovima svakako zaslužili. Na vama je da se priključite izazovu kojeg nudi ovaj tim, čije live happeninge, nikako ne propuštajte.

facebook.com/vladimir.jaksic.908