OPTIMAL PROBLEM – ” Ispred svih”

    
Share Button

OPTIMAL PROBLEM..Ispred svih..CDCover(Dallas Records) 2017.
CD / digital
Pub rock/ rock’n’ roll / garage rock – SERBIA

Beogradski trio Oprimal Problem aktivan je 6 godina, mada su članovi postave imali i ranijeg izvođačkog iskustva. Muzički su na terenu pub rock/garage/ rock and roll varijanti, a prava slika o tome kako njihove pesme zvuče i izgledaju najrealističnije se dobija kada bend pogledate u koncertnoj, u njihovom slučaju najčešće klupskoj varijanti.

Nedavno su objavili debitantski album za “Dallas Records” naziva “Ispred svih” na kojem se našlo 11 songova. Grupa je što se tiče same realizacije albuma imala malu pomoć nekolicine prijatelja, a za produkciju su bili zaduženi Zoran Marić i članovi postave. Pomenuti Marić je bio snimatelj i inženjer zvuka.
Beogradski trio je na album postavio i vlastitu verziju songa “Poletarac”, novosadske Labaratorije, a u pesmi “Radi šta hoćeš” na svoj način citirali su sastav Eddie And The Hot Rods.
Optimal Problem..Band Picture“Ispred svih” sadrži ujednačen materijal, koji je u ovakvoj studijskoj varijanti možda malo više “smekšan”, nego što je slušaj kada bend ove pesme praši “uživo”. Na samom izdanju grupa zvuči prilično iskusno, i jasno se oseti, kako je materijal kojeg su postavili, ranije puno puta izsviran u njihovim glavama, ali i u koncertnim varijantama.

U svakom slučaju raduje pojava i samo delovanje jednog ovakvog sastava, koji,  kako bi to stariji muzičari rekli, na “zdrav” način prihvata i u izvođačkom smislu distribuira pomenute postulate rocka iza kojeg stoje. Nadajmo se da će u daljem trasiranju karijere ostale neizostavne obaveze ići njima u prilog, kao i da će se  potruditi da sledeći važan iskorak urade na po sebe ostvariv, a publiku i auditorijum prihvatljiv način.

facebook.com/optimalniproblem

dallas.co.rs