HARLEKIN – “Tornik”

    
Share Button

HARLEKIN..Tornik..CD actual(Take It Or Leave It Records) 2017.
CD/digital
Alter rock/dark pop – SERBIA

Sastav iz Inđije, Harlekin koncertno je aktivan od 2016-e godine, a tokom dosadašnjeg perioda egzistiranja uspeli su da na određenim festivalskim i takmičarskim manifestacijama, skrenu pažnju na svoj rad.

Nedavno su objavili i debitantsko albumsko izdanje naziva “Tornik” na kojem se našlo 8 songova za “Take It Or Leave It Records”. Bend u postavi ima  pevačicu Jovanu Kovačević, vrlo prijatne boje glasa, a sam ponuđeni materijal balansira negde između alter rocka i atmospheric dark popa. Pomenuta atmosferičnost songova, pa i prikazana vokalna emotivnost predstavljaju glavno oružje grupe, koja je na debi izdanju pokušala da što je moguće bolje i relevantnije postavi i definiše vlastite autorske ideje.
HARLEKIN..Band PicturePokazali su  jednu primerenu “količinu” originalnosti”, koja nije možda u potpunosti primećena baš na kompletnom materijalu, ali je ona jasna i vidljiva. Meni lično najviše smeta samo tretiranje produkcije, koja je u dobroj meri razvodnjila postavljene ideje grupe, te sam mišljenja da  je morala da bude jasnije tretirana i koncipirana.

Za song naziva “Carina” bend je uradio i video klip.

facebook.com/harlekinbend