FETISH BEAT – “Crno”

    
Share Button

FETISH BEAT..Crno..CDCover(Belpak)
CD/digital
Post new wave/pop/rock – SERBIA

Sedam godina nakon objavljivanja prvog albuma “Sintetika”, Fetish Beat, bend/projekat iza kojeg stoji Branislav Anđelković, pevač/autor/multiinstrumentalista, realizuje drugo po redu albumsko ostvarenje naziva “Crno”.

Uz svesrdnu pomoć i asistenciju aranžera i producenta Marka Nježića -Kiće i ekipe profesionalaca, Anđelković je još jednom ponudio vlo zanimljiv muzički materijal, sačinjen od čak 21-og songa, čija izražajna,ali i psihološka struktura većim delom zadire na teritoriju ovdašnjeg post new wave-a, te 80’s tendencija, sa vrlo jasno definisanim melodičnim izletima u pop i rock sfere.
Emocija i lucidnost su jako oružje pomenutog Anđelkovića, aka Dr. Fetisha, koji u autorskom smislu vrlo vešto barata trominutnom formom, na vrlo autentičan način nudeći vlastite emocije “na dlanu”, uz put prepričavajući svoje životno proživljene događaje i avanture.
Njegovi songovi su izuzetno slušljivi, pamtljivi, prosto traže ponovna preslušavanja i propuštanja kroz player, a kompletan materijal postavljen je tako da se “prihvata” u jednom dahu. Prava je šteta, što do sada Anđelkovićev Fetish Beat nije pokrenuo koncertnu priču, te je potencijalna publika uskraćena za jedan verujem, nesvakidašnji užitak.
“Crno” je jednako uspešno izdanje, kao i njegov prethodnik “Sintetika” i ako vam se ukaže prilika preporučujem da obratite pažnju na Anđelkovićev dosadašnji muzički opus. Sigurno se nećete razočarati, naročito ako su vam u srcu ovdašnje 80’s tendencije.

facebook.com/FetishBeat