LOW PEAK CHARLIE – “Čas disket je pozabljen”

    
Share Button

LOW PEAK CHARLIE..Cad disket je poyabljen..CDCover(Celinka) 2017.
CD/digital
Alter rock/crossover – SLOVENIA

Tokom aprila meseca 2017-e, sastav Low Peak Charlie, čiji članovi dolaze iz Primorske/Ljubljane, je objavio svoj drugi po redu album. On je realizovan nakon pauze od gotovo pet godina, nakon realizacije debi izdanja “Kdo bo komu” (2012.).

Inače ovaj kvartet u formaciji, je jedan od onih aktova čija karijera je u samoj Sloveniji prilično obećavala. Imali su i dobre reakcije javnosti, a 2014-e osvojili su na prestižnom banjalučkom “Demo festu” treće mesto po odluci žirija. Tako je  sama realizacija aktuelnog izdanja usledila i kao saradnja sa pomenutim “Demo festom”.

“Čas disket je pozabljen” predstavlja Low Peak Charlie kao grupu koja kroz savremen način razmišljanja u izvođačkom smislu kombinuje elemente alter rocka i crossovera. Često disonantni akordi, rifovi koji kreću u “kontra” smeru i pomalo neočekivani aranžmani, znaju da samu strukturu songova odvedu ka nekom  nočekivanom putu, ali na koncu konca, akteri priče, odnosno članovi postave vrlo vešto znaju kako da stvari navedu na pravu stranu. Poseduju i izvođački primerenu energiju, koja se “oseti” tokom preslušavanja njihovih songova, koji znaju biti dosta raznoliki i raznorodni po samoj postavljenoj strukturi. Ali, sve to na neki način predstavlja i promoviše način njihovog razmišljanja.
“Čas disket je pozabljen” zahteva duža preslušavanja i jedan generalno analitički pristup, ako naravno želite da “prodrete” u kreativni um benda.

facebook.com/LowPeakCharlie

www.celinka.si

boombox.si