DREVORED – “Na zahod”

    
Share Button

DREVORED..Na zahod..CDCover(Nika) 2017.
CD
Rock/pop – SLOVENIA

Sastav iz Novog Mesta, Drevored je bend sa ne tako kratkom istoriografijom, ali takođe i grupa čija karijera nije imala skladan kontinuitet.

“Na zahod” je njihov drugi po redu album,koji nagoveštava neki novi početak. Na njemu se našlo 11 songova, a odsvirali su ga i izveli izvođački sigurni muzičari i instrumentalisti. Inače bend radi u postavi kvarteta kojeg čine : Dušan Prosinečki – girara, vokal; Tomaž Zorko – gitara, vokal; Andraj Zupančić – bas i Alen Tibljaš – bubnjevi.
Sam materijal je posvećen svima onima koji su otišli negde daleko ( konkretno u Ameriku ) da potraže sreću i bolju budućnost, a muzika iza koje sastav stoji predstavlja kombinaciju melodic rocka i popa, aranžmanski precizno postavljenog, a produkcijski regulisanog tako da samo vokaliziranje sa razlogom bude istaknuto u centralni plan. Drevored su me u pojedinim trenucima podsetili na Avtomobile , jer jedan sličan emotivni pastiche je vidljiv i u autorskom izrazu putem ovde čutih songova.

Koliko sam uspeo da primetim mainstream štampa u samoj Sloveniji “podržava” ovo albumsko izdanje benda iz Novog Mesta, koji pokazuje da ono što je na svom CD-u zamislio, zna da izvede na ubedljiv način. Ali, da li je to dovoljno da “osvoji” srca današnjih konzumenata, sasvim je drugo pitanje.

DREVORED..Band picture

nika.si

facebook.com/drevored.eu