FLUID UNDERGROUND – “Amanet”

    
Share Button

fluid-underground-amanet-cdcover(Rock Svirke Records) 2015.
CD/Download
Stoner/hard rock/grunge/rock – SERBIA

Kvartet iz Vlasotinca Fluid Underground aktivan je već neko vreme na ovim prostorima, sa jačom izvođačko/promotivnom aktivnošću na jugoistoku Srbije. Takođe su primećeni i u susednoj  Bugarskoj, a zajedno sa još uvek aktuelnim izdanjem iz 2015-e, ukupno su objavili 3 albuma i jedan EP.

fluid-underground-band-picture“Amanet” na kojem se našlo 8 songova, može se naći u CD i download varijanti.
Fluid Underground songove izvode na maternjem jeziku, puno polažu na emocije, a sound koji je prilično jasan i precizan, predstavlja kombinaciju stoner, grunge, te hard rock i rock varijanti. Takođe se oslanjaju na 90-te godine, ali su izrazito melodični, i čini se da  upravo ta melodičnost, uz navedenu izvođačku i aranžmansku preciznost, je elemenat koji na određeni način im daje na prepoznatljivosti.

Produkcija songova je može se reći pametno postavljena, iako sam materijal, odnosno priređene pesme se razlikuju od slučaja do slučaja, što na kraju ipak ne utiče o dobijanju krajnje slike koju bend u autorskom i izvođačkom smislu nudi.
“Amanet” je album koji potvrđuje autorsku zrelost aktera, i koji “tera” na česta preslušavanja. Šteta što donekle “maglovit” tok karijere grupe, kao i promotivne aktivnosti, nažalost ne doprinose relevantnijoj slici o onom što bend zapravo predstavlja.

fluidundergroundofficial.com