RODOLJUBAC – “Rodoljubac”

    
Share Button

rodoljubac-cdcover(Slušaj najglasnije!) 2016.
CD
Rock/punk/rock’n’roll – SLOVENIA

Pre par nedelja slovenački sastav Rodoljubac, objavio je svoje istoimeno , četvrto po redu albumsko izdanje za zagrebačkog izdavača “Slušaj najglasnije! Sam izlazak materijala na neki način obeležava 20-to godišnjicu postojanja i delovanja grupe.

“Rodoljubac” se pojavio 2 godine nakon izlaska EP-a “Terapija šoka”, a na samom izdanju se našlo 13 plus 2 bonus songa.Bend iz Tolmina deluje u postavi kvarteta, a u izražajnom smislu odlikuje ih prilično ubedljiva varijanta kombinacije rocka, punka i rock’n’ rolla, kroz koje se provlače i hardcore elementi.
Sound im je agresivan i oštar, direktan i jasan, tekstovi na maternjem slovenačkom jeziku su takođe vrlo “otvoreni” i lični, sa vidljivom osudom svakodnevnih lokalno/socio događanja i pojava. Imaju i vrlo otvoren “opasan”outlook i vizuelni istup, što nekima može da zasmeta, ali koji takođe uspeva da prikaže njihovu unutarnju rešenost,  a to je da image prati muzičko/autorski stav.

rodoljubac-band-picture“Rodoljubac” je ubedljivo izdanje, koje pokazuje da u igri imamo jednu pravu ekipu, rešenu da na sebi svojstven način pokaže koliko zna i ume. Sam materijal je prilično ujednačen, bez posebno određene numere koja se  izdvaja, ali već nakon prvih preslušanih taktova, biće vam kristalno jasno u kom smeru se kreće njihova muzička priča.

Rodoljubac su uradili i snimili vrlo obećavajući album, nadajmo se da će i sama promocija izdanja uspeti da zaintersuje sve veći broj potencijalnih konzumenata/slušalaca, za ono što bend nudi.

facebook.com/RODOLJUBAC