VANJA ORLANDIĆ – “What’s Happening?”

    
Share Button

vanja-orlandic-whats-happening-cover(Self-released)2015.
Download
Instrumental rock – MONTENEGRO

Iz Bara dolazi gitarista Vanja Orlandić, koji već nekoliko godina kontinuirano u sopstvenoj režiji i homemade varijanti snima muziku, koja se može čuti, skinuti i “pogledati”na njegovoj bandcamp strani.

Poslednje aktuelno ostvarenje je “What’s Happening?” sa 10 realizovanih/snimljenih numera. Gospodin Orlandić je gitarista izuzetno lirskog i emotivnog senzibiliteta. Prezentovani materijal predstavlja neko njegovo autorsko viđenje instrumental rocka, kroz kojeg se provlače razni drugi elementi.Atmosferičnost predstavlja ključnu karakteristiku priređenih songova, kao i pomenuta liričnost, a raznolika i raznovrsna motoričnost i dinamika priređenog materijala takođe na vrlo jasan način definišu autorski i aranžerski pogled na samu muziku.Inače, kada smo već kod pomenutih aranžmana, na 6 numera imao je značajnu asistenciju od Nemanje Becanovića, koji je takođe bio zadužen za mix i produkciju.

vanja-orlandic-personal-picturePo ličnom afinitetu izdvojio bih 3 teme sa “What’s Happening?” izdanja, a to su : “Minijature In D”, “Šumadija” i “Blossom Fields”. Numera “Dancing Flames”  je urađena u sviračkoj seshn saradnji sa Aleksandrom Orlandićem.
Vanja Orlandić takođe na jedan intersantan način nasnimava gitare, ali pomenuta atmosferičnost po mom mišljenju predstavlja važan i neizostavan adut njegove izvođačke i autorske poruke. Ne budite lenji i informišite se o gitarističkim “akcijama” Vanje Orlandića.

facebook.com/vanja.orlandic