SEVEN MOULDY FIGS – “Labyrinth”

    
Share Button

seven-moulfy-figs-labyrinth-cover(Self-released ) 2016.
Download
Alter rock/psych. rock/noise pop – CROATIA

Zagrebački all-female sastav Seven Mouldy Figs osnovan je 2012-e godine, da bi od marta 2013 krenuli sa aktivnostima. Postaju trio leta 2014-e, a u postavi su : Laura N. – bubnjevi i back vokal; Laura M. – bas gitara i back vokal; Lucija – gitara i vokal. Kroz dosadašnju diskografiju uknjižili su 2 EP-a, i nedavno objavljeno full-length izdanje naziva “Labyrinth”.

“Labyrinth” se može downloadovati sa njihove bandcamp strane, a kako vidim odštampana je i određena količina CD-a. Album je sniman u “Kramasonic” studiu u Zagrebu, pod dirigentskom palicom Hrvoja Nikšića, koji je uradio miksovanje materijala i zajedno sa članicama postave  bio zaslužan za produkciju. Za mastering je bio zadužen Dubravko Lapaine.

seven-mouldy-fings-band-picture7MF songove izvode na engleskom jeziku, a na terenu su nekog njihovog alter /psych rocka, kroz kojeg se provlače ublaženi uticaji proizašli iz 80’s i 90’s perioda, u rasponu od noise do dreamy popa, s tim da devojke prilično energično i sa evidentnom strašću izvode svoj autorski materijal, koji je u većoj meri ujednačen. Zvuče uigrano i uvežbano, i činjenica je da su songove sa izdanja uveliko “issvirali” i izživeli.

Koliko sam uspeo da primetim, za sada su vrlo agilno i predano  uključene u promociju albuma, što je za svaku pohvalu i respekt.

“Labyrinth” je autorski intersantno, ali isto tako i vredno slušalačke pažnje izdanje, koje otkriva potencijale grupe, koji kako stvari stoje – nisu mali.

facebook.com/SevenMouldyFigs