THE PETTING BLUES BAND – “Ridin’ “

    
Share Button

the-petting-blues-band-cdcoveractual(SKC Novi Sad) 2016.
CD
Blues rock – SERBIA

Novosadski blues rockeri su nedavno dočekali objavljivanje albuma na zadovoljstvo svih onih koji su do sada imali prilike da se uvere u kvalitet njihovog “live” nastupa. “Ridin’ ” je naziv CD-a na kojem se našlo 9 autorskih songova, a objavljuje ga “SKC Novi Sad”.

the-petting-blues-band-poster-pictureNovosadski kvartet predvođen centralnom figurom gitaristom Milovanom Đuđićem ili ti Power Jimmy-em, i   sjajnim pevačem Aljošom Molnarom, pokazao je kako izvođenje vlastitog materijala ni najmanje ne zaostaje za cover songovima, kojeg su oni većinski praktikovali da sviraju po nastupima u ovdašnjim klupskim prostorima i mestima. Uz asistenciju prijatelja : Nikole Zorića, Pere Joe-a, i Vidoje Dđindžer Božinovića, koji su uzeli učešće na nekoliko numera, The Petting Blues Band su uspeli da se predstave kao iskusan i izvođački rafiniran akt, koji kao da iza sebe već ima recimo dvadesetogodišnju karijeru. Naravno nije tako, ali autorsko/sviračka ubedljivost i to na terenu one žanrovske forme koja je svoje zvezdane trenutke imala još dok se nisu rodili akteri ove priče, je zaista impresivna.

The Petting Blues Band su na terenu blues rocka, koji je inficiran 70’s periodom, ali je izveden sa istančanim osećajem za sadašnji trenutak. Sjajna trojna produkcija Nikole Zorića, pomenutog Vidoja Božinovića i Milovana Đuđića potvrđuje, kako nijedan detalj u realizatorskom i tehničkom smislu nije prepušten slučaju.

the-petting-blues-band-power-jimi-picture“Ridin’ ” praktično nema slabijih delova, mesta ili tačaka, i sam materijal se sluša iz jednog daha.
The Petting Blues Band ulaze tako u prvu ligu sastava koji su verni blues tendencijama, potvrđujući uspešnost savladavanja svih prepreka koje sobom nosi realizacija jednog ovakvog izdanja. Ovi momci se ne šale, i jednostavno ih morate prihvatiti, jer su preko svog primera pokazali kako se blues i rock one starije škole svira danas na svež, originalan i autorski ubedljiv način.

facebook.com/thepettingbluesband