KRSTAŠI – “Noć”

    
Share Button

KRSTASI..Noc...CDCover(Metropolis Music) 2016.
CD
Punk/rock – SERBIA

Kraljevački sastav Krstaši pravi su primer upornog akta, koji se tokom poslednjih par sezona zaista potrudio da nastupa na svakom mogućem mestu širom Srbije, učestvuje na brojnim gitarijadama i drugim manifestacijama, uz sve to maksimalno animira svoje pristalice oko brojnih akcija, i da se na kraju krajeva potrudi koliko je to moguće više, da njihov full-length album bude realizovan na  profesionalan  način.
Sve je to tačno, uz jednu napomenu, da nukleus grupe čini po godinama starija ekipa, koja je u neka ranija vremena  pokušavala nešto više da uradi, ali kako stvari stoje izgleda da je ovaj aktuelni period, bar po njihovom izboru, volji i elanu – pravi trenutak za delovanje i određenu afirmaciju.

KRSTASI..logo actualKrstaši izvode sirovu varijantu punk/punk rocka, vrlo jednostavno postavljenog, obrađenog i realizovanog, sa jasnim porukama, od socijalne, urbane i lične probematike, kao i do onih bazičnih punk stavova, koje je sobom nosilo jedno puno starije vreme. Istina “Noć” u svom finalnom miksu zvuči dosta “ozbiljnije” nego njihovi live nastupi, i vredi odati priznanje tandemu kojeg čine : Zoran Timotijević – Zoks i Ivan Nikolić – Coki, koji su bili zaduženi  za tonsku, snimateljsku, produkcijsku i postprodukcijsku realizaciju. “Noć ” se sastoji od 9 songova, koji da pomenem to još jednom, apsorbuju i “vuku” puno toga od nekog ranijeg perioda, i ranijeg punk filma,i činjenica je da Krstaši, ako anticipiramo pomenutu tehničku realizaciju, mnogo više asociraju na punk, punk rock sastave ovdašnje priče, koji su delovali tokom druge polovine 80-tih i praktično tokom čitavog perioda 90-tih godina.

Krstaše sam posmatrao uživo više puta, i hteo bih  da pohvalim još jednom njihovu radnu i voljnu energiju, koja im je bar do sada, kako stvari stoje , bila pravi saveznik. No, na redu je vreme promocije i novih izazova,koji tek treba da pokažu spremnost kraljevčana, koliko su kao ekipa u stanju da se suoče sa neizvesnom budućnošću.

KRSTASI..Band Picture

metropolismusic.rs