KORA – “Mesto pada”

    
Share Button

KORA..Mesto pada..Cover(Lampshade Media ) 2016.
DOWNLOAD
Rock/pop – SERBIA

U četvrtak 31-og marta, sastav Kora u beogradskom “Sinnerman Jazz ” klubu, promovisao je “izlazak” debi izdanja “Mesto pada”. Izlazak sam namerno stavio pod znacima navoda, jer se album za sada našao dostupnim u download formi, a publisher je kada su ovakvo koncipirana izdanja u pitanju, već uveliko etablirana firma “Lampshade Media”. Tako da bi verovatno pravilniji termin glasio – album je dostupan “online”.

Kora je u svakom slučaju intersantan bend, koji kontinuirano deluje od 2010-e godine. Učestvovali su na brojnim manifestacijama Demo i neafirmisanih sastava, a postigli su zapažene uspehe na “Belgrade Demo Festu “2014-e ( osvojeno treće mesto, a pevaču dodeljena prva nagrada kao najkvalitetnijem vokalnom solisti), te “Bunt Rock Mastersu” 2015 (osvojeno drugo mesto). Ne treba izostaviti ni njihovo značajno prisustvo na “Banjalučkom Jelen Demo Festu” i “Zaječarskoj gitarijadi”.

KORA..band Picture“Mesto pada”, je album koji bi koliko je to moguće relevantno trebao predstaviti grupin autorski i izvođački opus. A to je jedna varijanta kombinacije rocka i popa, gde centralnu ulogu ima uloga vokalnog soliste Gorana Čamdžije, kao i samo tretiranje vokalnih deonica. Njegova sugestivna interpretacija, zapravo boji samu strukturu songova, gde tekstualna matrica takođe je u potpunoj funkciji pomenute interpretacije.Upravo iz pomenutih razloga, studijski okvir je po sam materijal grupe donekle ograničavajuća forma, i zapravo koncertni doživljaj mnogo realističnije promoviše koncept, pristup, kao i sam stil benda.

KORA..Band picture 2Korini songovi možda ne ulaze na prvo “uho”, ali tokom vremena osvajaju potencijalnog slušaoca/konzumenta,i jasno je već nakon vrlo kratkog vremenskog suočavanja sa njihovim materijalima, da je reč o aktu, koji je tokom vremena “proživeo” svoje kompozicije.
Videćemo, da li će sama promocija izdanja uspeti adekvatno da afirmiše nedvosmisleno vrlo jak potencijal sastava, kao i da li će bend uz sebe imati onaj potreban  vetar u leđima, koji će njihov film relevantno “pogurati” do potencijlno što većeg broja slušalačke populacije.

facebook.com/Kora-172834762785794

lampshademedia.rs