JURICA POPOVIĆ – “Lunar”

    
Share Button

JURICA POPOVIC..Lunar..CDCover(Magic Music Production) 2015.
CD
Electronic/ambiental – CROATIA

Muzička karijera i delovanje Jurice Popovića u samoj Hrvatskoj nije nepoznato. Svojevremno je tokom davnih 80-tih predvodio nikad prežaljeni sjajni sastav iz Metkovića – Trotakt projekt. Bio je i deo priče vezanih za bend Gracia zajedno sa svojom životnom partnerkom Matijom Vuicom, koja je takođe imala rolu na njegovom aktuelnom solo albumu.

JURICA POPOVIC..Personal picture“Lunar” predstavlja instrumentalno ostvarenje, provedeno kroz prizmu electronic/ambiental  forme. 9 povezujućih tema je sklopljeno kroz konceptualnu priču,koja se muzički oslanja na postulate electronic pravca iz perioda 90-tih godina. Svaka tema ima i tekstualno pojašnjenje na nekoliko jezika, što potencijalni konzument CD-a, može videti/pročitati i informisati se .Tehnička i produkcijska forma samog izdanja su za svaki respekt, a pohvale idu ka Michaelu Blumu (mixing) i Goranu Martincu (mastering).

“Lunar” je takođe vrlo slušljivo ostvarenje, naravno ako se oslonimo na postulate electronic forme, možda malo više uronjeno ka “retro” pristupu, ali nema sumnje da  sama autorova realizacija zaslužuje respekt. Skinuto je već 7 singlova sa albuma, koji je od nedavno i u široj Ex-Yu distribuciji.

facebook.com/jurica.popovic.7