NIKKI LOUDER – “Trout”

    
Share Button

(Moonlee Records) 2015.
CD
Noise rock – SLOVENIA

NIKI LOUDER..4th album CDCoverKarijera tria iz okoline slovenačkog gradića Kamnika,kontinuirano traje od 2007-e godine. Tokom pomenutog perioda, Nikki Louder su uspešno stekli status bučnog i sigurnog akta, koji na koliko je to moguće savremen način, izvođački rekapitulira i distribuira postulate noise rocka.

“Trout” je njihovo četvrto po redu albumsko ostvarenje,koje pored izlaska u CD formatu, dostupno je  u download formi, kao i vinilu.

NIKKI LOUDER..Band picture ctualU tom nekom žanrovsko/stilskom  smislu “Trout” ne donosi puno toga novog, ili je bolje reći manje očekivanog. Kamniški trio kroz 8 tema silovito, bučno, ali rekao bih idejno-psihološki utemeljeno, elemente noise rocka prožimaju kroz uigranu aranžmansko-improvizatorsku priču, gde se česte promene tempa, kao i same atmosferičnosti songova menjaju kao na filmskoj traci. I u tom pravcu Louderovci su odlični kormilari i izvođači. Ipak, čini mi se, da “Trout” kao izdanje se i suviše nalazi na liniji prethonih ostvarenja, koje ne nudi preko potrebnu makar malu “iskricu”, novog ili drugačijeg. Možda se žanrovski čistunci neće složiti sa mnom, ali je činjenica da u idejnom smislu, novi album benda nije i njihov kreativni masterpiece. Sve ostale stvari u produkcijskoj, sviračkoj i tehničkoj formi, očekivano zadovojavaju. Nikki Louder su bend do sada potvrđenih mogućnosti, i nadam se da će sa sledećim albumom neki ovde pomenuti nedostaci, biti popravljeni.

moonleerecords.com