AngelSeed – “Crimson Dyed Abyss”

    
Share Button

(Sliptrick Records) 2015.
CD
Symphonic/melodic metal – CROATIA

ANGEL SEED..Crimson Dyed.CoverZagrebački sastav AngelSeed sastavljen je od muzičara sa  pređašnjim iskustvom. Nedavno su objavili full-length sa 11 songova, kojem je prethodio istoimeni EP iz 2014-e godine.

“Crimson Dyed Abyss” objavljuje USA label “Sliptrick Records”. Sa sjajnom pevačicom u postavi – Ivanom Anić-Larom, AngelSeed su na svoj način u  muzičko/izražajnom smislu promovisali koncept baziran na elementima symphonic metala. On je takođe izuzetno melodičan, liričan, i na neki način svirački “lepršav”. Čini se da sama melodičnost ima izrazito veliki upliv u aranžmanima songova, kao i realizaciji, i na tom terenu u određenoj meri AngelSeed se u pozitivnom smislu izdvajaju iz velike grupe svetski žanrovski sličnih aktova.  11 priređenih pesama su aranžmanski koncizno i temeljno postavljene, i evidentan je i vidljiv kreativni napor aktera da sve stvari u realizatorskom smislu funkcionišu na što je to bolji, lepši i ubedljiviji način.

ANGELSEED..bandPictureactualSamo muziciranje članova postave ne robuje tehničkom manirizmu,što nije tako čest slučaj kad govorimo o bendovima ovakvog ili sličnog izražajnog pristupa, i čini se da je to još jedan značajan adut grupe.

Čini mi se da je sama produkcija,trebala  biti ubedljivije postavljena, i manje “šablonski” koncipirana, jer pojedini jaki izvođačko/kreativni elementi su  ovim putem minimizirani i potisnuti u drugi plan.

Ali, i ovako AngelSeed pokazuju da su sastav koji ima šta da kaže i ponudi kada je reč o  pomenutim žanrovskim tendencijama. Nadajmo se da će promocija samog izdanja opravdati očekivanja aktera.

angelseed.info