WHITESNAKE..Hala Pionir, Beograd..22.11.2015.

    
Share Button
Whitesnake 2014
Whitesnake 2014

U okviru evropske turneje na kojoj promoviše aktuelni “The Purple Album”, David Coverdale sa ekipom saradnika posetio je prestonicu Srbije, i to na onom istom mestu gde je svojevremeno sa Hughes-om, Blacmoore-om, Paice-om i Lordom održao koncert, a to je bilo pre skoro 40 godina.

45-to minutnim nastupom happening su otvorili The Dead Daisies, potencijalni super akt u najavi, koji u postavi ima ekipu koja je svirala u velikim grupama. Njihova varijanta modernizovanijeg 70’s hard rocka naišla je na dobar prijem kod ispunjenog auditorijuma, naročito kad je bend svirao klasike – “Hush” i “Helter Skelter”.

Whitesnake su svirali gotovo dva sata kombinujući Purple repertoar sa Whitesnake hitovima, istina nije tu bilo baš toliko mnogo Purple songova, kao što je neko mogao očekivati, jer i inače Coverdale je tokom godina na koncertima izvodio deo materijala benda iz faze kada je on bio vokalni solista. Ove večeri beogradska publika je imala priliku da čuje : Burn, “Gypsy”, “Mistreated”, “You Fool No One”, “You Keep On Moving”…. a sve je to kombinovano sa poznatim Whitesnake standardima.

Prijatna atmosfera, raspoložen bend, Coverdale vokalno bolji, nego što je to bio slučaj prethodna dva puta na beogradskim koncertima, nastup koji je imao obeležja fešti iz davnih 70-tih godina ispunjen solo tačkama članova postave, publika koja maksimalno učestvuje u događaju, i sve u svemu dobri razlozi da malo ko napusti ” Pionir” nezadovoljan.

IMG_20151122_213511
Foto – Anđelka Lokner