JANI MODER’S BRAIN BLENDER – “Abacus”

    
Share Button

(RTV Slovenia) 2014.
CD – Fusion/modern jazz – SLOVENIA

J.MODER_BRAIN_BLENDER-ABACUS_A_s4..CDCoverGitarista Jani Moder u jazz krugovima Slovenije, ali takođe i u internacionalnim relacijama, ima respektabilan status. Ovaj Berklee učenik na skoro 40 albuma se pojavljuje kao gitarista, i njegov studijski rad je respektabilan. Tkzv. solo diskografija kreće 2008-e godine i albumom ” Momentum”, da bi se nastavila izdanjem iz 2012-e – “Sky High Low Down”.

“Abacus” je njegovo još uvek aktuelno ostvarenje, realizovano tokom 2014-e za
nacionalnog izdavača ” RTV Sloveniu”. Jani Moder’s Brain Blender band realizovao je materijal u formi kvarteta, no vredi istaći podršku i drugih etabliranih instrumentalista, koji su participirali na snimcima sa albuma.

JANI MODER Photo“Abacus” je izdanje na kojem se našlo 10 instrumentalnih numera, urađenih u maniru classic fusiona, sa dodacima ambiental i drugih modern jazz elemenata/ tendencija. Vrlo lirična i specifična atmosfera obiluje ponuđenim materijalom, koji je u producentskom i aranžmanskom smislu postavljen kao koherentna celina. Vrhunsko izvođačko umeće, i da ponovim još jednom vrlo prijatna atmosfera samih songova, karakterišu muziciranje gospodina Modera i ekipe saradnika. Neko od jazz čistunaca bi mogao reći da je ovo sve već ” viđeno” i odsvirano puno puta godinama unazad, no Jani Moder je vešto uspeo da se izvuče iz ” kandži” manirizma, ili kopiranja već čutog. ” Abacus” je izdanje zrelog muzičara, sa jasnim autorskim dignitetom.

C/o:
www.facebook.com/janimodermusic
www.zkprodaja.si