STARI ROCK MAJSTORI – “Otrgnuto od zaborava”

    
Share Button

(Multimedia Music) 2015.
CD – 60’s beat/ rock – SERBIA

IMG_2717Stari Rock Majstori na neki način predstavljaju po brojnosti prošireni sastav, kojeg čine ovdašnji, uglavnom beogradski muzičari (mada je lista proširena), koje je okupionjihov generacijski savremenik i “pajtos” advokat Milutin Trninić – Trne, a koji su svoju karijeru gradili davnih 60-tih godina, i bili na neki način pioniri dešavanja na tada tek stvaranoj rock sceni.

Mnoge ovdašnje i Ex-Yu legende nisu više među živima, ali deo njih koji je tokom 60-tih gradio scenu u Beogradu i još uvek je u određenoj meri muzički aktivan podržao je ideju pomenutog Trneta, učestvujući u realizaciji albuma, i partipicirajući na koncertnim nastupima. Do sada su u Beogradu održana tri (svi u “Zvezdara Teatru”), a planovi o daljim nastupima, kao i budućim akcijama su u “igri”. Materijal za album sniman je u studiju ” Kazablanka” Dadija Stojanovića -Stojketa, takođe muzičara i gitariste prisutnog na nekoliko snimaka sa albuma. Stare Rock Majstore čine nekadašnji članovi sastava : Siluete, Lutalica, Plamenih Pet, Bitnika, Vragolana, Crnih Bisera, Zlatnih Dečaka,  te Daltona iz Niša, Belih Višanja iz Čačka, Kodeksa iz Sarajeva.

Na CD- se našlo 25 numera, deo instrumentalnih, uglavnom songova Shadowsa, kao i onih vokalnih koje su pevali i izvodili sastavi i akteri mahom etablirani tokom 60-tih godina. Muzičari, izvođači i solisti su se menjali od pesme do pesme, pružajući maksimum, oživljavajući na neki svoj način vreme kada su počinjali i u ovoj sredini postavljali određene standarde. Sam album je produkcijski vrlo dobro postavljen i koncipiran, a za tehničko/ tekstualni, kao i vizuelni deo takođe odgovornost pada na Trneta, koji je kompletan koncept pedantno pojasnio. Tu je veliki broj pesama i tema koje su obeležile ne samo period 60-tih: “Dream Lover”, “Baby Come Back”, “18 Yellow Roses”, “House Of The Rising Sun”, “Corina”, “Wonderful Land”, “Sunny Afternoon”, ” The Last Time”.

Tako je jedna priča započeta 60-tih, oživljena nakon više od pola veka, što je najvažnije sa akterima, koji su bili tu kada je sve to počinjalo. Vremeplov je vrlo neobična “pojava”, u šta nas uveravaju Stari Rock Majstori.

C/o:
www.starirockmajstori.rs