TWO STROKE ENGINE – “Outback Truckers”

    
Share Button

(Self-released) 2024.
1 track single/digital
Rhythm and blues/blues/blues rock/desert rock – SERBIA

Two Stroke Engine je sastav iz Knjaževca, čiji članovi  imaju primereno prethodno izvođačko iskustvo. Deluju već neko vreme, oglašavaju se singlovima, a upravo su javnosti predstavili svoju novu numeru naziva “Outback Truckers”

 

Ona inače predstavlja uvertiru pred izlazak albuma, koji bi uskoro trebao sledeti, čiji materijal je snimljen i nalazi se u postprodukcijskoj fazi.Za produkciju albuma bi trebao biti zadužen Vuk Jovanovic, iz benda The Thunder Corpses.
Two Stroke Engine sudeći i po aktuelnom singlu izvode koiko je to moguće više rekao bih originalnu varijantu stilkog izraza, koji predstavlja kombinaciju : rhythm and bluesa, rock and rolla, desert rocka, blues rocka, ima još tu skrivenih garage elemenata, “prljavog” sliderizovanog zvuka gitare, screaming vokalnih upadica, ali sve to deluje prilično dobro, odnosno zvuči dobro, podosta amerikanizovano, ali kada je ovakva forma u igri, i treba tako. Kako već sutra, očekuje se premijera spota, a dotle je pomenuti song dostupan na njihovoj “Bandcamp” strani. Poslušajte, ga, toplo preporučujem, kako pesmu, tako i bend.

 

facebook.com/TSEband

 

twostrokeengine.bandcamp.com/track/outback-truckers