PALE ORIGINS – “Chasing Paradise”

   1
Share Button

(Self-released) 2024.
1 track single/digital
Modern metal/metalcore – CROATIA

Sastav Pale Origins dolazi iz Zagreba i deluju u formaciji kvarteta. Do sada su objavili jedno EP izdanje naziva “Embers” (2016.),  i full-length “Shoganai” (2020.).

 

 

Deluju u sledećoj postavi : Ivan Jovićić – vokal ;  Josip Pilipić – gitara;  Dario Hustić – gitara/vokal,  i Sven Adanić – bubanj.
Ovih dana su objavili singl i video za song “Chasing Paradise”, a isti će biti uljučen na dolazeći mini EP naziva “Now Is Not Forever”, na kojem bi se trebalo naći 3 songa. A kako sami kažu, aktualni song je “pjesma koja govori o pojedincu i njegovom suočavanju sa činjenicom da svi mi nekada u životu ‘’jurimo’’ taj pravi trenutak u kojem smatramo da ćemo konačno postići svoju sreću ili konačni cilj”….
Pesma, kao i kompletan EP snimani su i producirani samostalno od strane benda u “Silversound Studiu”. Za režiju spota bio je zadužen Toni Mijač, a direktor fotografije je Roko Birmiša.

 

 

“Chasing Paradise” predstavlja onu vrstu songa kroz koju se “sukobljavaju” elementi modern metala sa metalcore dodacima, ponajviše proizašlih iz perioda 90-tih godina. Ipak, upliv možemo to reći elektronskih dodataka je prilično izražan, a takvo prisustvo doprinosi utisku koko su savremeni detalji vrlo egzistirajući u samoj realizaciji. Treba istaći i dobar “miks” screamo i growl vokaliziranja,  te na kraju dobijamo unutar ovakve stilsko/žanrovske igre slušljiv  i prihvatljiv song, vrlo sigurno odsviran i produciran, sa jasno i precizno postavljenim aranžmanskim dodacima. “Chasing Paradise” je dostupan  kao video klip na youtube-u, i isto tako na njihovoj “Bandcamp” strani.

 

facebook.com/PaleOrigins

 

paleorigins.bandcamp.com/track/chasing-paradise