NO RULES – “Vučji blues”

    
Share Button

(Spona) 2023.
Digital
Garage rock/garage punk/rhythm and blues – BIH/SLOVENIA

Već nešto više od 20 godina tuzlanski sastav No Rules ponosno nosi baklju garage sastava sa dubokim korenima u rhythmu i bluesu, kao jedan od kontinuirano prisutnih na regionalnoj sceni. Ovih dana su objavili svoje peto po redu albumsko izdanje, na kojem se našlo 10 numera, frontmana, gitariste, pevača, osnivača i sve vreme prisutnog glavnog autora Gorana Čampare-Čampija.

 

Poslednjih nekoliko godina je stalno nastanjen u Sloveniji, tako da mu je sadašnji sastav sastavljen od slovenačkih muzičara, a tokom perioda egzistiranja, Čampi je često bivao u prilikama ili neprilikama da menja članove postave. No, njegov potpis čvrsto stoji iza muzike koju kao autor kreira, a bend prenosi ka publici. Najveću fan bazu imaju upravo u Sloveniji, a njihov sound uvek predstavlja kombinaciju garage rocka/garage punka, duboko ukorenjenih u rhythmu i bluesu. Pesme koje Čampi interpretira na maternjem jeziku su jasne, direktne, kao uostalom i aranžmanska struktura songova, jednostavno postavljena, ali ubedljivo interpretirana i izvedena.
U tom smislu, “Vučji blues” nastavlja onim očekivanim putem, kojeg je lider grupe postavio od samih početaka. Materijal je ujednačen, koherentan, sastav usviran i uigran, a energija koju bend reflektuje,  “oseća” se i preko ovako postavljenih studijskih snimaka. Naravno, pravi utisak o grupi, dobijate u direktnom “live” kontaktu, gde njihovi nezaboravni nastupi malo koga ostavljaju ravnodušnim. No Rules imaju korene u 60-tim godinama, “razradu” u 80-tim, ali i širinu, jasnoću i energiju sadašnjeg trenutka, što ih itekako  stavlja u red onih aktova, koji ovo muzičko i životno doba prihvataju i razumeju na realističan i ispravan način.
“Vučji blues” je upravo jedno onakvo izdanje, kakvo se od ovog sastava moglo očekivati. Sledi promocija, koncertni nastupi i sveukupna “zabava” će obrnuti i okrenuti još jedan krug.

 

facebook.com/NoRulesSlovenija