DRIMKRAFT – “Sivi dan”

    
Share Button

(Self-released) 2023.
2 track single/digital
Ambient/electronic/lo-fi/experimental – SERBIA

Drimkraft je jedan od projekata autora Igora Devića, takođe osnivača alter-rock sastava Hton i electronic rock-dua Ništa Mars, nastao u Novom Sadu. Drimkraft se bazira na electronic/ambient koncepciji sa uplivima lo-fi psihologije i generalno eksperimentalnog pristupa.

 

 

“Sivi dan” je nova numera, koja kroz priređeni sound kombinuje elemente electronic/ambient tendencija sadašnjeg trenutka, sa uplivima starije škole, a dodao bih sudeći po “monotono/hipnotičnom načinu vokaliziranja apsorbuje i elemente post novotalasnih varijacija. Reč je o pamtljivoj numeri, koja kroz kratku izvođačku formu otkriva Devićeve/Drimkraft potencijale i načene razmišljanja. Uskoro se očekuje i spot, kojeg će publika imati priliku da pogleda prvih nedelja 2024-e godine. Druga tema “Peace Of Mind” kroz sebe provlači “ubrzane” dark wave elemente, ne odstupajući od pomenutih electro/ambient tendencija.

Autor sve vreme ulazi i prolazi kroz izazove različitih varijanti kreativnosti, koje je sam ovde priredio, i na kraju bez obzira kakve afinitete imali prema ovakvim žanrovskim tendencijama, kao i samom pristupu, ne možete se oteti utisku kako je urađen autorsko/izvođački napor da sama muzička forma dobije na svojoj autentičnosti. Poslušajte pomenute 2 teme/numere, dostupne su putem autorove “Bandcamp” strane.

 

Fotografija Igora Devića : Alexey Praprin.

 

drimkraft.bandcamp.com/album/sivi-dan

 

instagram.com/drimkraft