MORTAL KOMBAT – “Bludni sin”

    
Share Button

(Hardwired) 2023.
CD/digital
Metal/punk/rock/alter rock – SERBIA

Beogradski freakovi Mortal Kombat, pred kraj 0ve 2023-e godine, upriličili su sebi i svojim pristalicama novo albumsko ostvarenje, naziva “Bludni sin”, na kojem se našlo/nalazi 10 numera. To je inače peti po redu njihov album, sa kojim ujedno obeležavaju i 15-to godišnjicu postojanja i delovanja na ovdašnjoj i regionalnoj sceni.

 

 

Mortal Kombat su sastav koji iza sebe ima ne mali broj pratilaca i ekipa koja je od početka delovanja, ma kako karakterisali njihov rad i izvođački pristup, uvek ostajala verna svojim svetonazorima i stavovima, koji su od početka jasni, direktni, neuvijeni i na neki njihov način vrlo iskreni. Poznati su i po svojim  “anti Evrovizijskim ” koncertima, ali i po nastupima na kojima ne štede sebe, ni publiku koja ih podržava.
“Bludni sin” je još jedno izdanje koje promoviše njihov autorski materijal, gde neuvijeni tekstovi, okrenutost prema ovdašnjoj realnosti, osobama sa margine, suočavanje sa političko/socijalnom realnošću i svakodnevnicom , čine okosnicu njihovih songova, koji u muzičko/izražajnom smislu predstavljaju kombinaciju metala, rocka , punka, alter rocka. Pri čemu sviračko/vokalna agresivnost i neuvijenost karakterišu praktično kompletan  priređeni materijal. Tako je to i ovoga puta, mada je evidentno, da iskustvo u pozitivnom smislu daje rezultate, i neke uslovno rečene greške, ili manjkavosti koje su ranije bile prisutne, ovde su uglavnom vešto izbegnute.

 

 

Mortal Kombat su se izborili za neku svoju priču, kao i izražajni koncept koji odgovara u psihološkom smislu standardima sadašnjeg trenutka, i gde tekstualna neuvijenost, često na granici sa urbanim opcijama vulgarno-verbalnog iskoraka, u njihovoj poruci deluje ubedljivo, a dodao bih i logično. Beogradski sastav dobro zna kako razmišlja njihovo okruženje, koje ima onu buntovnu crtu koja ne pristaje na ravnodušnost bilo kakvog tipa, i publika to dobro prepoznaje kroz njihove pesme i poruke.
Materijal za album je sniman u studiu “Blaze”,  tekstove je pisao  Miloš Kričković, muziku potpisuju članovi postave, a za  produciju, miks i mastering, zasluge odnosi  Miloš Mihajlović.

 

mortalkombatbend.com